lördag 12 april 2008

Sthlm

Kom nyss hem från Y´s 25års partaj... det var min första helnyktra festlighet i Sthlm, kanske någonsin när jag tänker efter. Det var hur som helst en mycket speciell och inte särskilt trivsam upplevelse. Det blev så otroligt tydligt vad det är jag har flyttat ifrån och varför. Det var nog många år sedan jag ens uppskattade en fest. Det är en skum grej att sammanföra massa folk som har en bekant gemesamt och socialisera. Gärna skryta lite om sin utbildning, hur bra det går för en, vilken tuff ny ipod-kamera-mobil på 70 gig man har osv. Jag fattar inte grejen. Jag mäter för nuvarande framgång i om nån tjej 3e maj skulle säga att det blev en grym dag eller om det är strålande sol ute och jag tar mig tid att sitta i lusthuset med en kopp kaffe med Daisan i knät. Nä det blev bara så brutalt uppenbart att 30 mil innebär ett annat liv. Tidigare idag blev jag exempelvis omkullsprungen i en korsning till Drottninggatan och fick ett skrubbsår på knät, jag kan inte ens tro att nån kan vara så stressad att den hellre välter nån och på det kanske tjänar tre sekunder än går runt eller väntar. Eller på tunnelbanan mellan hötorget och st:eriksplan är det tydligen lycka om man lyckas äta en medhavd hamburgare, tala i telefon bläddra i en tidning och blänga på sina medpassagerare, allt samtidigt. Det är ett under att inte fler faller ner döda på fläcken av stress.

Men sammanfattningsvis så var det superskojs att träffa V, S, Y, A trots att jag hade hellre träffat dom på ett fik där man hör vad man själv tänker och förstår vad den andra säger utan att skrika va! 3 ggr först. Det kanske låtter bittert eller som om jag ser ner på andra och deras val av leverne, men det handlar enbart om min ovilja till att förstå och acceptera förändringen hos mig själv, vilken gått så otroligt fort.

Tattooandet gick bra och jag är så nöjd man kan vara över något som är halvklart. Även bilen var ren lycka att få hämta så överlag var denna Sthlms vistelse en bra upplevelse. Jag har hunnit med att fika å luncha med flera och uträttat det jag hoppats på att hinna. Möjligtvis hade jag haft högre förväntningar på H&M men för min ekonomi var det nog bara bra.

Inga kommentarer: