torsdag 8 oktober 2009

Praktik

Jag tänkte att det kunde vara kul om jag la upp lite länkar till dom olika organisationerna vi kommer besöka och ha praktik hos under vår resa.

http://igualdadlgbt.org/
Detta är en hbt-organisation som organiserar möten och arbetar med rättighetsfrågor.
Om ni är intresserade av att läsa mer om hbt-personers rättigheter i Bolivia kan ni kolla på dessa länkar:
http://www.qx.se/samhalle/9286/hbtpersoner-skyddas-i-bolivias-nya-grundlag%E2%80%A8%E2%80%A8
http://www.svalorna.se/?q=node/613
http://www.svalorna.se/files/Fakta_HBT_Bolivia_SvalornaLA_LU_090626_MB.pdf

I La PAz ska vi praktisera på Svensk-Bolivianska skolan som drivs av stiftelsen Gatubarn. Vi ska bo hemma hos lärarna på skolan så jag tror att det kommer bli en mycket givande upplevelse.
http://www.stiftelsengatubarn.se/Skolverksamhet_Bolivia/Skolan.htm


Vi kommer även göra ett litet stopp i El Alto för att besöka våra vänner i teatergruppen Albor (som var här under SPUNKfestivalen) för att medverka på en Boliviansk poesifestival. Vi ska även få en guidead tur av en ur Albor på en kyrkogård den 31a okt (dvs halloween). Det ska tydligen vara något alldeles extra.
http://boliviansk-teaterturne.blogspot.com/

Todos los santos


Vi ska kolla på lite brottning oxå. Aymara kvinnorna behåller sina traditionella kjolar på och brottas som om helvetet vore nära.



När vi ändå är så pass nära Cobacabana och titicacasjön så gör vi såklart ett stopp där över natten och besöker en skola mitt ute på solön.


På min födelsedag ska vi (tyvärr) cykla ner för dödens väg som går mellan La Paz och Coroico. Jag måste erkänna att jag faktiskt känner mig nervös redan nu trots att jag har hört att det är en av världens vackraste utsiktsplatser.


När vi är i Chochabamba så ska vi bl.a besöka en organisation som arbetar med att förvilda tama djur (apor, kattdjur osv). Det ligger en bit in i djungeln och vi kommer bo där tillsammans med djuren. Vi ska även göra en djungeltur på 2 dagar och trekka lite.
http://www.intiwarayassi.org/articles/volunteer_animal_refuge/home.html



Casa de la mujer är ett kvinnohus som påminner om tjej/kvinnojoursverksamheterna som finns i Sverige. Det blir en av de sista stoppen vi gör och det ligger i Santa Cruz.
http://www.casadelamujer.org.bo/

Vi ska även besöka Kawsay, Tinku juvenil, SOSbarnbyar, PLAN och Intiwawa

Inga kommentarer: